Укр Рус
 
Новини   >   22 січня - Вшанування Дня соборності України

Дорогий Український народе, дорогі співвітчизники!

   День 22 січня 1919 року ввійшов до національного календаря як велике державне свято - День Соборності України. Саме тоді на площі перед Київською Софією відбулася подія, про яку мріяли покоління українських патріотів: на велелюдному зібранні було урочисто проголошено злуку Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки. Виголошення соборницької ідеї стало могутнім виявом творчої енергії нації та прагнення до етнічної і територіальної єдності.
   Ті визначні історичні події сформували підґрунтя для відродження незалежної соборної демократичної України та утвердження національної ідеї. Розділений кордонами чужих держав тоді наш народ не тільки вистояв, а і відродився, воз’єднався в єдине ціле.
   Сьогодні ми знаємо велику ціну і велику силу національної єдності. Це усвідомлення примножує наші сили, дає нам впевненість у майбутньому. Ми об’єдналися в сучасну українську націю, яка хоче збудувати достойне життя для кожного. Ми, українці, прагнемо жити в державі, яка поважає людську гідність, працює заради достатку кожного з нас, гарантує нам усім справедливість і правосуддя. Україна стане такою державою!
   Ми маємо бути свідомі того, що лише в єдності дій та соборності душ можемо досягти величної мети – побудови економічно й духовно багатої, вільної й демократичної України, якою пишатимуться наші нащадки. Плекаймо все, що працює на ідею загальнонаціональної єдності, повсякчас пам’ятаючи про незліченні жертви, принесені на вівтар незалежності, соборності, державності.
   Нехай же наша державницька діяльність позначається світлими справами, спрямованими на розвиток і зміцнення Батьківщини, на добробут і розквіт духовності народу! Хай розум, воля і любов до рідного краю згуртовують нас для здійснення високої мети — процвітання соборної незалежної демократичної могутньої України, надійної запоруки добробуту й щасливого життя її народу!
Слава Україні!


З щирою повагою
Микола Підмогильний

Новини
28.06.2012
Привітання з Днем Конституції України!
09.05.2012
З Днем Перемоги!
15.04.2012
Христос Воскрес! Воістину Воскрес!
08.03.2012
Привітання з 8 Березня!
23.02.2012
Привітання з Днем захисника Вітчизни!
31.12.2011
З Новим роком та Різдвом Христовим!
19.12.2011
Привітання з днем Миколая!
30.10.2011
Привітання з Днем автомобіліста і дорожника!
24.08.2011
Привітання з днем Незалежності України!
28.06.2011
Привітання з днем Конституції України!