Укр Рус
 
Новини   >   Міжнародний День музеїв

Шановні музейні працівники й численні шанувальники музейної справи!

Кожне місто і кожен народ хоче пишатися своїми музеями. І це палке бажання легко зрозуміти: адже лише та громада, те суспільство гідне поваги, що береже історичну й культурну спадщину, як зіницю ока. Музеї – сконцентрована історія народу і людства в цілому, його духовності, розвитку, прикрих поразок й великих звершень. Без минулого немає майбутнього. Працівники музеїв – справжні сподвижники – створюють, ретельно оберігають й увічнюють наше минуле, яке для наших пращурів було сьогоденням – визначні події, що стали історією, визначні особистості, на честь яких названо вулиці  міст, народні свята, пісні й легенди, пам’ятки, археологічні й архітектурні надбання. Водночас минуле України є вагомою частиною загальнолюдської історичної скарбниці. Тож велика й неоціненна заслуга музейних працівників і у вихованні патріотизму, утвердження духовності, створенні дружніх,  доброзичливих відносин між народами.

Міжнародний день музеїв у всьому світі відзначається з 1977 р., коли Міжнародна рада музеїв ухвалила відповідне рішення. Дещо запізно з огляду на визначну роль музеїв як невичерпного джерела знань безпосередньо від посланців прадавнього світу – незліченних і безцінних музейних експонатів, мовчазних свідків подій, що сягають глибини віків.

Та головне, що прийшло нарешті усвідомлення безперечної важливості музеїв як невід’ємної складової розвитку цивілізації й надійного хоронителя її досягнень.

Дозвольте привітати усіх працівників музеїв з професійним святом – Міжнародним Днем музеїв! Бажаю вам нових успіхів у вашій благородній справі, міцного здоров’я, щастя, уваги влади та щедрих меценатів!

Висловлюю глибоку вдячність і найкращі побажання також шановним представникам багатьох інших професій, чия праця теж тісно пов’язана з музейною справою – історикам, археологам, архітекторам, реставраторам, краєзнавцям, мистецтвознавцям, освітянам!

З щирою повагою,

Микола ПІДМОГИЛЬНИЙ

Новини
28.06.2012
Привітання з Днем Конституції України!
09.05.2012
З Днем Перемоги!
15.04.2012
Христос Воскрес! Воістину Воскрес!
08.03.2012
Привітання з 8 Березня!
23.02.2012
Привітання з Днем захисника Вітчизни!
31.12.2011
З Новим роком та Різдвом Христовим!
19.12.2011
Привітання з днем Миколая!
30.10.2011
Привітання з Днем автомобіліста і дорожника!
24.08.2011
Привітання з днем Незалежності України!
28.06.2011
Привітання з днем Конституції України!