Укр Рус
 
Новини   >   Міжнародний День Червоного Хреста

Дай Бог, пануватиме в Україні милосердя та порозуміння

Кожній людині притаманно почуватися сильною та щасливою. Коли з нами все добре, здається, так буде завжди. Як мовиться, чоловік мислить, а Бог радить. І виникає раптом непередбачувана подія, коли ми не в змозі зарадити лихій долі, яка має схильність атакувати зненацька. Це можуть бути стихійні, техногенні катастрофи, епідемії, жорстокі наслідки військових дій, соціальних сутичок, навіть політичних протистоянь, хвороби, немічність, самотність. І тоді беззахисна людина терміново потребує допомоги. Надія в першу чергу на тих, для кого поняття милосердя, поваги до чужого життя, до людини як особистості, є визначальною рисою характеру й покликом серця. Саме завдяки ентузіазму таких добровольців, першим з яких був швейцарський гуманіст Анрі Дюнан, й було створено у 1863 р. організацію, що сьогодні має назву „Міжнародне Товариство Червоного Хреста й Червоного Півмісяця”. На сьогодні це шановане товариство об’єднує 500 млн. чоловік в 186 країнах світу, в тому числі 6, 3 млн. громадян України. Українська громадська благодійна організація червонохрестівців напередодні світлих, прекрасних для нашого народу свят – Дня Перемоги і Дня Матері – відзначила своє 90-річчя.

Шановні добровольці благородного руху поборників ідеалів гуманності й благодійності, співробітники й численні помічники Товариства! Дозвольте сердечно привітати вас із Всесвітнім Днем Червоного Хреста – символом людяності й високої моральності! У сьогоднішні скрутні часи, коли майже кожен наш співвітчизник потребує милосердя й турботи, ваша діяльність на сторожі гуманізму неоціненна і благословенна.

Бажаю вам і вашим родинам міцного здоров’я, щастя, добробуту й суспільного визнання благородної справи, якій ви присвятили своє життя.

Дай Боже і вам милосердя, добра і оптимізму, які ви кожен день несете людям!

Микола ПІДМОГИЛЬНИЙ,
почесний громадянин Жовтневого району м. Києва

Новини
28.06.2012
Привітання з Днем Конституції України!
09.05.2012
З Днем Перемоги!
15.04.2012
Христос Воскрес! Воістину Воскрес!
08.03.2012
Привітання з 8 Березня!
23.02.2012
Привітання з Днем захисника Вітчизни!
31.12.2011
З Новим роком та Різдвом Христовим!
19.12.2011
Привітання з днем Миколая!
30.10.2011
Привітання з Днем автомобіліста і дорожника!
24.08.2011
Привітання з днем Незалежності України!
28.06.2011
Привітання з днем Конституції України!